Englantilainen Plessey Semiconductor sanoo tuovansa ensimmäisen markkinoille yhden sirun eli ns. monoliittisen ledeihin perustuvan mikronäyttöpiirin. Ratkaisu perustuu galliumnitridi-ledien asettamiseen piirisirulle.
Yhtiön mukaan sillä on jo useita mikronäyttöjen valmistajia, jotka ovat valmiita lisensoimaan työn alla olevan valmistustekniikan. Kysyntä mikronäytöille on oikeastaan vasta lähtemässä liikkeelle. Esimerkiksi Yole Developpement arvioi, että vuoteen 2025 mennessä markkinoiden koko kasvaa vuositasolla 330 miljoonaan näyttöön.
GaN-on-Silicon eli galliumnitridi piillä on ainoa tekniikka, jolla voidaan käytännöllisesti ratkaista mikronäyttöjen valmistus suurissa volyymeissä. Plessey ei aio ryhtyä näyttöjen volyymivalmistajaksi vaan on valinnut tekniikkansa lisensoinnin tavaksi valloittaa kasvavat markkinat.
Mikronäyttöjä on tähän asti valmistettu käytännössä latomalla erillisiä ledikomponentteja CMOS-alustalle. Jokainen yksittäinen komponentti pitää sijoittaa 50 nanometrin päähän toisistaan, mikä edellyttää kalliita erikoislaitteita.
Kun näyttöjen resoluutio kasvaa, erilliskomponenttien käyttö tulee mahdottomaksi sekä kaupallisesti että teknisesti. Plesseyn prosessi, jossa tuloksena on yksi yhtenäinen komponentti, ylittää nämä kaikki tunnetut haasteet. Se myös mahdollistaa entistä tarkempien ja kooltaan pienempien näyttöjen kehittämisen.
Mikronäyttöjä tarvitaan esimerkiksi virtuaalitodellisuuden ja ns.- lisätyn todellisuuden sovelluksissa, joissa näyttöelementti istutetaan esimerkiksi silmälaseihin.