CMIC on Silegon kehittämä ohjelmoitavien sekasignaalipiirien (configurable mixed signal IC)tuoteryhmä, jolla voidaan toteuttaa monenlaisia analogiatoimintoja laitteissa. Silegon ostaneen Dialog Semiconductorin nimen alla on nyt esitelty ensimmäiset CMIC-piirit, jotka voidaan ohjelmoida laitteeseen asennuksen jälkeen.
Tämä in-system-tyyppinen ohjelmointi helpottaa entisestään CMIC-piirien käyttöä laitteissa. Laitteiden piirikortilla voidaan asentaa tyhjä GreenPAK-piiri ja sen toiminnallisuus voidaan toteuttaa syöttämällä bittivirta piirin haihtumattomaan muistiin I2C-väylän kautta.
Ominaisuus on hyvä myös laitekehityksen kannalta, sillä piireille voidaan lisätä toimintoja vielä tuotantolinjalla. Dialogin mukaan ensimmäiset tällaista ohjelmoitavuutta tukevat piirit ovat SLG48626 ja SLG46824. Piirit ovat 2x3-millisiä 20-nastaiseen STQFN-koteloon pakattuja komponentteja.
Vanha Silego näkyy oikeastaan enää tuotenimien lyhennyksissä. Yhtiö on perustettu Piilaaksossa vuonna 2001 ja ensimmäisen tuotteensa se sai valmiiksi vuonna 2003. Vuonna 2007 yritys tuli kannattavaksi ja seuraavana vuonna siitä tuli markkinoiden johtava kannettavien tietokoneiden kellopiirien toimittaja.
Yhtiön kasvu käynnistyi varsinaisesti vuosina 2009-2010 lanseeratuita GreenFET- ja GreenPAK-tuoteperheistä. Silegon kehittämä CMIC-piiri on konfiguroitava sekasignaalipiiri, jolla toteutetaan erilaisia analogiatoimintoja ohjelmoimalla. Valmiilla kiekoilla asiakkaan konfigurointi voidaan toteuttaa erittäin nopeasti. Suunnittelun NRE-kuluja ei oikeastaan ole, ja valmiit räätälöidyt piirit voidaan toimittaa 4-6 viikossa.
Silego kertoi viime syksynä toimittaneensa markkinoille kolme miljardia piiriä. Kahden miljardin toimitetun piirien rajan Silego kertoi rikkoneensa elokuussa 2016. Joulukuussa uusi omistaja Dialog Semiconductor kertoi, että sen piireillä hoidetaan Huawein Mate 10 -lippulaivan pikalatauksen muunnos.