Kaisa Mäkäräisellä ei ehkä ollut aivan paras ammuntapäivä tänään, mutta katsojat ainakin tietävät jatkuvasti reaaliajassa, miten hiihto sujuu. Omega kertoi ottaneensa Korean olympialaisissa käyttöön uutta tekniikkaa, joka kertoo entistä tarkemmin urheilijoiden liikkeestä.
Käytännössä Omega on anturoinut sekä urheilijat että suorituspaikat. Anturein ansiosta katsojille voidaan välittää reaaliaikaista dataa ja monia mittauksia lähetysten aikana. Esimerkiksi alpihiihdossa katsojille välitetään tietoa hiihtäjien vauhdin kiihtymisestä ja hidastumisesta. Ero kärkiaikaan voidaan näyttää käytännössä koko ajan, joten vanhat väliaikapaikat ovat jäämässä historiaan.
Hiihdossa ja yhdistetyssä Omega pystyy kertomaan jokaisen hiihtäjän tarkan sijainnin reitillä. Miesten yhdistelmäkisaa seuranneet muistavat, miten tarkkaan järjestelmä kertoi voittaja Simen Hestad Krugerin irtioton vaikutukset aikaeroon takantuleviin.
Lumilautailussa anturit tuottavat tarkan nopeuden hyppyihin lähdettäessä. Sama onnistuu tietysti mäkihypyssä. Pikaluisteluun on tullut lisää kiinnostavuutta, kun luistelijoiden välinen ero ja sen kehittyminen näkyy sadasosien tarkkuudella koko ajan.
Jääkiekossa pelaajista ja kiekosta tuotetaan liikeanturidataa, joka helpottaa analysoimaan tilanteiden kehittymistä. Anturien avulla voidaan tarkkaan mitata pelaajien välinen etäisyys ja heidän nopeutensa, samoin tietyeti kiekon lähtönopeus.
Koreassa Omega käyttää ensimmäistä kertaa uutta Stromotion-tekniikkaansa, jolla kaikenlainen liike voidaan pilkkoa osiin ja tarkastella sitä tarkemmin. Tekniikkaa käytetään alppihiihdossa, taitoluistelussa. lumilautailussa ja big air -hypyissä.