Jos haluaa kehittää pieniä sulautettuja laitteita, Linux-osaaminen on tällä hetkellä aivan välttämätön taito. Onneksi sen alkuun pääsee nyt helposti ja viihdyttävästi. Farnellin element 14 -yhteisössä on laadittu uusi webinaarisarja, jossa Linuxiin johdattelee Kersatti Sudo.
Sudo tietenkin viittaa Linuxin ohjelmaan, jossa komentoja suoritetaan pääkäyttäjänä. Kersanttina toimii puolestaan Ben Hack, joka on julkaissut joukon ”hakkerioppaita” element 14 -yhteisössä.
Kersantti Sudo opastaa Linuxin pariin suositun PocketBeagle-korttitietokoneen avulla. Tämä on yksi parhaista korttitietokoneista Linux-kehitykseen. Kortti perustuu Octavo Systemsin yhden gigahertsin nopeudella toimivaan ARM-pohjaiseen OSD3358-prosessoriin, siinä on 512 megabittiä DDR3-muistia, integroitu tehonhallinta sekä kaksi ohjelmoitavaa reaaliaikayksikköä.
USB-väyläisen kortin ohjelmointi onnistuu helposti. Analogisia sisääntuloja on kahdeksan ja digitaalisia I/O-liitäntöjä 44. Kortilla on suoraan microUSB-liitäntä sekä MicroSD-korttipaikka.
PocketBeaglea myydään Farnellin sivuilla sekä uudella kehittäjien forthings.io-sivustolla. Kortti maksaa yksittäin ostettuna 21,59 puntaa eli reilut 24 euroa.
Kersantti Sudo -webinaareihin pääset tästä.