Kuopiolaisen EID Techin kehittämä Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva ANT Plant -mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yhtiöissä. Konsepti mahdollistaa valmistuksen palauttamisen kustannustehokkaasti takaisin Eurooppaan, lähelle asiakkaita.
Palkkakustannusten kasvu, huono laatu, rahtimaksut ja pitkät toimitusajat ovat vain muutamia syitä siihen, miksi elektroniikkateollisuuden yhtiöt etsivät keinoja valmistaa tuotteitaan muualla kuin halvan tuotannon maissa. Kehittynyt valmistus on neljännen teollisen vallankumouksen airut.
- ANT Plant -mikrotehdaskonseptin ansiosta ledivalojen valmistus paikallisesti on taas kannattavaa. Kiinassa kokoonpanolinjalla työskentelee 100–200 ihmistä, kun täysautomaattinen tuotantolinja toimii yhden tai kahden operaattorina työskentelevän henkilön voimin per vuoro ja valmistaa sataprosenttista laatua, toteaa EID Tech Oy:n myyntijohtaja Paavo Käkelä.
Valmistuksen palauttaminen lähelle asiakkaita tarjoaa myös työtä paikallisille ihmisille. Robotisaatio ei vie työpaikkoja kotimaasta, koska ledivalojen valmistus on tällä hetkellä lähes kokonaan halvan tuotannon maissa.
ANT Plant- mikrotehdaskonseptissa teknologiaan on yhdistetty kokonaisvaltainen palveluratkaisu. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista, koska EID Tech vastaa partnerisopimuksella materiaalien hankinnasta, mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista.
- ANT Plant sopii yhtiöille, jotka haluavat valmistaa laadukkaita tuotteita lähellä asiakkaita. Laatuun ja paikallisuuteen perustuva brändi on kestävä kilpailuetu, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan. Olemme saaneet palautetta, että brändin arvo on jopa monikymmenkertaistunut kotimaisen valmistuksen myötä, sanoo Käkelä.