Ehkäpä suosituimmasta Linux-jakeluversiosta eli Ubuntusta on esitelty uusi pitkäaikaisen tuen eli ns. LTS-versio. Bionic Beaver -nimelläkin tunnettu 18.04 LTS sisältää runsaasti näkyviä muutoksia verrattuna aiempaan LTS -versioon. Näkyvin muutos on tapahtunut työpöydällä.
Uudessa LTS-versiossa työpöydäksi on vaihtunut Unityn tilalle uusin versio Gnome Shell -työpöytäympäristöstä. Uudelle työpöydälle Ubuntu-tyylistä uutta ulkoasua haluavalle on tarjolla yhteisön luoma, varsin tyylikäs Communitheme-teema snap-pakettina.
Ubuntun apt-ohjelmistolähteet tarjoavat tunnetusti laajan määrän ohjelmistoja, mutta monet arvostavat silti tukea Snap- ja Flatpak-paketeille. Snap- ja Flatpak-paketit mahdollistavat monen suljetun ohjelmiston asentamisen, mutta myös vapaiden ohjelmistojen apt-ohjelmistolähteitä uudempien versioiden asentamisen.
Asennuksessa uutta on tuki vain koko levyn salaukselle kotihakemiston sijaan. Koko levyn salauksen käyttäminen on erittäin suositeltavaa varsinkin kannettavissa tietokoneissa, ja nopeampaa verrattuna pelkän kotihakemiston salaamiseen. Työpöytäasennuksen uusi niin sanottu vähimmäisasennusvalinta mahdollistaa Ubuntun asennuksen siten, ettei tavallisen asennuksen laajaa oletussovellusvalikoimaa asenneta.
Ubuntulle ei enää tarjota 32-bittistä asennuslevyä, sillä tarjolla on vain 64-bittinen levykuva. Laitetuen uudistuksiin kuuluvat esimerkiksi tuki Thunderbolt 3 -laitteille, AMD-näytönohjainten aiempaa parempi tuki avoimella ajurilla, "Driverless Printing" -tulostustuki ilman erillistä ajuriasennusta monille tulostinmalleille sekä monet muut Linux-ytimen 4.15-version tuomat uutuudet.
Uuden LTS-Ubuntun pääsee lataamaan täältä.