Digibokseissa on tyypillisesti ajettu erilaisia laitekohtaisia Linux-käyttöjärjestelmiä ja jopa reaaliaikakäyttöjärjestelmiä sitä edeltävällä ajalla, mutta Canal Digitalin uudehko OnePlace toimii Androidilla. Ja mikä ettei, boksissa on monia hienoja ominaisuuksia, joita Android mahdollistaa. Paras ominaisuus ei kuitenkaan liity suoraan Androidiin.
OnePlace on tavallaan hyvin suoraviivainen Android-tietokone. Laite hyväksyy lähteekseen satelliittisignaalit, Canal Digitalin IP-kanavat sekä tietysti kaiken Googlen sisällön Youtubeineen. Boksissa on sisäänrakennettu Chromecast-toistin, joten kännykän tai tabletin ruudun voi toistaa sen kautta televisiossa.
Laitteen asennus onnistuu varsin suoraviivaisesti. Boksi kiinni HDMI:llä televisioon, telkkarista oikean lähteen valinta ja sitten vain seuraamaan, kun laite asentuu. Se kehottaa tekemään asennuksen omalla Android-älypuhelimella.
Asennuksen aikana laite liitetään omaan wifi-verkkoon. Sen jälkeen kirjaudutaan eri palveluihin omalla Google-tilillä (tai luodaan uusi, kirjautuminen vaaditaan joka tapauksessa, mikäli halutaan käyttää kaikkia eri palveluita). Asentumisen jälkeen OnePlaceen ladataan heti tuorein ohjelmistopäivitys. Tämä kesti viitisen minuuttia, jonka jälkeen laite käynnistyy uudelleen.
OnePlace näyttää hyvin tyypilliseltä digiboksilta. Ehkä sen muotoilussa olisi voinut hakea jotain uutta vaikkapa Amazonin tai Googlen uusien laitteiden (Echo tms.) tapaan, mutta toisaalta OnePlace voi piilottaa kotiteatterin kaappiin. Kaukosäädin nimittäin toimii Bluetoothilla, mikä voi ehkä hieman yllättävästikin olla koko laitteen hauskoin uusi ominaisuus.
Digiboksien tärkein ominaisuus on lopulta sen käyttöliittymä. Onko käyttö helppoa, löytyvätkö tallenteet ja eri palvelut helposti? Tältä osin OnePlace ei tuo mitään merkittävästi uutta. Käyttöliittymät nyt näyttävät jämähtäneen jonkinlaiseen de facto -standardin tilaan ja ne kaikki näyttävät toisiltaan. Toisaalta niihin on totuttu, joten kaikki osaavat niitä käyttää.
Canal Digital myy digiboksia 49 eurolla. Kanavapaketteihin saa tutustua kolme kuukautta ilmaiseksi, sen jälkeen hinta on normaalitasoa. Peruskanavat HD-tasoisina maksaa tosin 19 euroa kuukaudessa, mikä on aika kova hinta.
Lopullisena arviona OnePlacen voisi nimetä helppokäyttöiseksi laitteeksi, joka tekee televisiosta hieman aiempaa älykkään. Bluetooth-kaukosäädin osoittaa vanhan infrapunan kivikautisuuden, joten toivottavasti se yleistyy nopeasti. Canal Digital suosittelee vähintään 5 megabitin internet-yhteyttä IP-television katseluun, mutta oikeasti HD-kuvan katselu vaatii nopeamman yhteyden.