Intel sanoo aloittaneensa robottiautojen testaamisen Israelin Jerusalemissa. Jos robottiauto Intelin mukaan osaa ajaa Jerusalemissa, se osaa ajaa lähes missä tahansa. Intelin kuvista näkee, että jonkin ajan päästä autot näyttävät melkoisesti erilaisilta kuin tänään.
Intelin robottiautot perustuvat yhtiön pari vuotta sitten ostaman israelilaisen Mobileyen kameratekniikkaan. Tarkoituksena on, että jollakin aikataululla Jerusalemin haastavissa ja aggressiivisissa oloissa – luonnehdinta on Intelin oma – ajaa sata Mobileye-ajoneuvoa.
Lähikuukausina Mobileye-autoja tullaan näkemään myös Yhdysvalloissa ja muilla markkinoilla. Jerusalem on luonteva lähtökohta testeille, sillä Mobileye on kotoisin Israelista ja kaupunki tunnetaan nopeasta, aggressiivisesta ajokulttuurista.
Intelin mukaan monia usein keskenään ristiriitaisia järjestelmiä joudutaan optimoimaan ja sovittamaan yhteen autonomisissa ajoneuvoiss. Miten voidaan maksimoida turvallisuus ilman että ollaan liian varovaisia? Miten ajetaan ihmisenkaltaisesti niin, ettei yllätetä toisia kuljettajia ja samalla vältetään inhimillisten virheiden tekeminen liikenteessä?
Tämän saavuttamiseksi Intel on erottanut ajotoimintoja ehdottavan järjestelmän siitä järjestelmästä, joka hyväksyy tai hylkää nämä toimet. Ollakseen tietoinen kaikesta ympärillään olevasta Mobileye-autot on varustettu kahdellatoista kameralla. Ne näkevät pitkälle auton ympärillä ja kaikkiin suuntiin.
Intel on antanut omalle mallilleen nimeksi RSS (Responsibility-Sensitive Safety). Sitä käytetään kaikissa nyt aloittavissa Mobileye-testiautoissa. Samalla ne näyttävät mallia siitä, miltä tulevaisuuden autot näyttävät.
Intel on muuten onnistunut sopimaan eurooppalaisen autonvalmistajan kanssa Mobileye-tekniikan käyttämisestä tulevissa automalleissaan. Valmistaja on tehnyt sopimuksen EyeQ5-piirien käyttämisestä. Näitä siruja ei tosin vielä ole, sillä vastikään Intelin Mobileye-divisioona esitteli tämän piirin edeltäjän, EyeQ4:n.