Viranomaiskäyttöön tietoturvallisia laitteita kehittävä Bittium teki tammi-kesäkuussa 28,3 miljoonan euron liikevaihdon, missä oli kasvua 4,3 prosenttia vuodentakaisesta. Yhtiö teki edelleen hieman tappiota, mutta uskoo toiminnan kääntyvän kannattavaksi vielä tämän vuoden aikana.
Bittiumin tuotepohjaisen liikevaihdon osuus kasvoi merkittävästi ja oli 11,8 miljoonaa euroa, mikä oli 4,6 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Tuotepohjainen liikevaihto syntyi pääosin taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun järjestelmien tuotetoimituksista, Bittium Tough Mobile ja Mexsat -puhelimien tuotetoimituksista sekä niihin liittyvien tietoturvaohjelmistojen toimituksista.
Palveluliiketoiminnan liikevaihto laski ennakoidusti ja oli 16,5 miljoonaa euroa, mikä oli 3,3 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Palveluliiketoiminnan liikevaihdon laskuun vaikutti pääasiassa merkittävän tietoliikenneasiakkaan yhteistyön päättyminen vuonna 2017.
Toimitusjohtaja Hannu Huttusen mukaan tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla tehtiin kaksi merkittävää kauppaa. - Suomen Puolustusvoimien ohjelmistoradiojärjestelmätilaus oli arvoltaan 14,3 miljoonaa euroa. Toinen merkittävä kauppa syntyi, kun teimme erään johtavan yhdysvaltalaisen etämonitorointipalveluita tarjoavan yrityksen kanssa kolme vuotta kattavan merkittävän toimitussopimuksen. Täysimääräisesti toteutuessaan sopimuksen kokonaisarvo on 21 miljoonaa dollaria, Huttunen kertoo.
Bittium esitteli kesäkuussa mielenkiintoiseen uuden tuotteen, kun taktinen softapohjainen radio Tough VoIP Softphone esiteltiin Pariisissa puolustusalan messuilla. Käytännössä kyse on VoIP-ohjelmistosta (Voice over Internet Protocol), jolla voi soittaa puheluita, lähettää viestejä, pitää puhelinneuvotteluja ja jakaa työpöytäkuvaa taktisessa Bittium Tough VoIP Service -puhepalveluverkossa joko tietokoneella tai älypuhelimella.
Bittium sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun entisen Elektrobitin Automotive-liiketoiminta myytiin Saksaan. Samalla perinteisen suomalainen tietoliikennenimi Elektrobit meni mukana. Uuden Bittiumin alkutaival on ollut välillä ohdakkeista, mutta Huttunen näkee, että yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet kasvaa kannattavasti pitkällä aikavälillä.
Bittium odottaa vuoden 2018 liikevaihdon kasvavan edellisvuodesta (51,6 miljoonaa euroa vuonna 2017) ja liiketuloksen olevan positiivinen. Viime vuonna yhtiö teki tappiota 6,2 miljoonaa euroa.