Voi olla, että uusin reititinkehitys on seurausta WPA2-salauksesta löytyneistä haavoittuvuuksista. Joka tapauksessa wifi-reitittimiin on tuotu tarjolla turvaratkaisuja. Uusin tähän kelkkaan hypännyt valmistaja on Netgear.
Oma F-Securemme esitteli jo yli vuosi sitten Sense-reitittimen, joka tarkkailee jatkuvasti kaikkia kodin wifi-verkkoon liitettyjä laitteita. Loppukeväästä F-Secure alkoi myydä Sense-ohjelmistoa operaattoreille ja laitevalmistajille.
Netgearin tietoturvakumppani on Bitdefender, mutta ajatus on hyvin pitkälle sama. Armor-tietoturvaohjelmisto on saatavissa Netgearin reitittimille – aluksi AC2300-malliin – asentamalla laitteeseen uusin ohjelmistopäivitys ja hyväksymällä erillinen käyttölisenssi.
Armor toimii Netgear-reitittimellä käyttäjän ja internetin välissä. Se tarkkailee aktiivisesti verkon toimintaa suojaten sitä ulkoisilta uhilta kuten viruksilta, vakoiluohjelmilta, kiristysohjelmilta, piilohallintaohjelmilta, kalastelusivustoilta ja muilta haittaohjelmilta - jopa botnet-verkoilta. Tämä tapahtuu muun muassa estämällä liikenne vaarallisiksi todetuille verkkosivuille ja IP-osoitteisiin. Nighthawk-sovelluksen kautta saat välittömästi tiedon havaituista tietoturvauhkista.
Ilmaista lysti ei ole. Ohjelmisto sisältää 90 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson, minkä jälkeen sen vuotuinen käyttölisenssi maksaa 69,99 dollaria. Armor -palvelun tilaus sisältää myös Bitdefender Total Securoty -ohjelmiston, joka voidaan asentaa suojaamaan mitä tahansa Windows-, MacOS-, iOS- tai Android-pohjaista laitetta.
Lisäksi ohjelmisto tarjoaa muita turvallisuutta kohentavia ominaisuuksia esimerkiksi suojaamalla laitteen myös silloin, kun sitä ei käytetä kotiverkossa. Ohjelmisto sisältää myös laitteiden paikannusominaisuuden, jota voidaan käyttää Armor-verkkoportaalin kautta.
Laitteiden suojaukselle on toki valtava tarve. Uusia tietosuoja-aukkoja ja vaaratilanteita havaitaan päivittäin ja pelkästään vuonna 2016 yksityishenkilöihin kohdistettiin joka päivä yli 4000 kiristysohjelmilla tehtyä hyökkäystä. Cybersecurity Venturesin mukaan kuukausittain löydetään 1,4 miljoonaa uutta huijaussivustoa, jotka on suunniteltu näyttämään todellisten yritysten verkkosivustoilta. Niillä käyttäjiltä yritetään kalastella oikeiden palvelujen tunnuksia ja salasanoja, tai saada uhrit lataamaan haitta- ja urkkimisohjelmilla saastutettuja tiedostoja. Erilaiset huijaussivustot ovat ylimääräinen vaaratekijä hakkerien suoremmille hyökkäysyrityksille koneisiin murtautumisen ja muiden verkkovaarojen rinnalla.