Arduino on tunnettu merkki rakentelijoiden ja harrastajien keskuudessa: Atmelin tai nykyisin Microchipin mikro-ohjaimeen perustuva edullinen kortti, jolla voidaan helposti ja nopeasti ohjelmoida hyvin erilaisia sovelluksia. Jatkossa Arduino haluaa yhä tiukemmin ammattisuunnittelijoiden työpöydälle.
Arduinon toimitusjohtaja Fabio Volanten mukaan kortin idea on edelleen sama: lähtökohta on tavoite tehdä monimutkaisista tekniikoista helppokäyttöisiä. – JO nyt kolmasosa käyttäjistämme on ammattisuunnittelijoita, Volante kehuu.
Kortin suosio on hurja. Arduino Forumilla on yli 500 tuhatta käyttäjää. Nyt tuotepalettia ollaan laajentamassa ammattisuuntaan. Esimerkiksi uusi Arduino Engineering Kit integroi korteille MATLABin ja Simulinkin. Suunnittelijat voivat tuoda MATLAB-malleja alustalla ja simuloida niitä suosituilla työkaluilla.
Ammattikäyttäjiä kosiskellaan myös entistä varustelluimmilla korteilla. Kuvan MKR VIDOR 4000 on ensimmäinen Arduino-kortti, jolta löytyy ohjelmoitava FPGA-piiri. Piiri on Alteran (nykyisin Intelin) Cyclone-sarjan piiri ja sen avulla voidaan muuttaa kortin luonne. Tällaista mahdollisuutta sulautetuissa korteissa ei aiemmin ole juuri ollut.
Moni asia on ennallaan uudessakin kortissa. Nastoitus on standardoitu kaikissa MKR-sarjan korteissa. Lisäksi kortilla u-bloxin wifi-piirisarja, videolähtö HDMI-liitännän kautta. Ja järjestelmää ohjaa entiseen tapaan Cortex-M0 -pohjainen SAM D21-mikroprosessori.
Ammattilaisten tavoittelu merkitsee myös sitä, että Arduino saa uuden lisenssimallin vanhan rinnalle. Kaupallisiin suunnitteluihin sopii huonosti malli, jossa koodi avataan kaikille muille. Tämä Arduino Design Licensing -ohjelma jo syyskuun aikana.