Linus Torvalds palaa kernelin ylläpitäjän rooliin vietettyään lähes puolitoista kuukautta tauolla opiskelemassa parempaa käytöstä ja empatiaa. Torvaldsia tuurannus Greg Kroah-Hartman kertoi maanantaina kernelin 4.19-version julkistamisen yhteydessä, että hän luovuttaa paikan taas Torvaldsille.
Tällä hetkellä molemmat ovat Edinburghissa Linux-kehittäjien Open Source Summit Europe -konferenssissa. 4.19-kernelin viimeisellä korjauslistalla oli normaaleja arkkitehtuuri- ja verkkokorjauksia. Ja tärkeänä lisänä uusi käytöskoodisto, joka lisättiin osaksi 4.19-ydintä.
CoC-sääntöjen (Code of Conduct) myötä Linux-kehitys siirtyy tavallaan uuteen aikakauteen. Ehkäpä Torvalds käyttää tilaisuutta samalla hyväkseen ja nimeää seuraavan ytimen suoraan Linux 5.0:ksi. Aiemmin hän on sanonut, että versionumero on vain numero eikä sillä sen suurempaa merkitystä ole.
Lokakuun alussa Torvalds antoi BBC:lle haastattelun, jossa hän perusteli tauolle jäämistään. Torvaldsin mukaan hänen ”epäsosiaalinen” käytöksensä ei ole johtunut vain hänen ihmistaitojen puutteestaan. – Kyse on enemmän keskusteluista itsestään. Käyttäytymistä koskevissa argumenteissa ei yleensä ole mitään yhteistä tavoitetta, kuten tekniikassa. Enemmänkin tavoitteena on vain väittely.
Huonolla koodilla ei jatkossakaan ole sijaan Linux-kernelissä. Ja sitä koodia alkaa olla aika paljon. Linux 1.0:ssa oli aikanaan 150 000 koodiriviä. 3.0-versiossa hypättiin 12 miljoonaan koodiriviin ja 4.14.-versiossa rikottiin 20 miljoonan koodirivin raja. Vertailun vuoksi: Windows 10:ssä on arvioitu olevan jopa 60 miljoonaa koodiriviä eli noin kolminkertainen määrä Linuxiin verrattuna.