OnePlus paljastaa tänään uuden 6T-mallinsa, joka monen muun uuden älypuhelimen tavoin tulee markkinoille ilman erillistä audioliitäntää. Tuoreen tutkimuksen mukaan Bluetooth-kaiuttimet eivät kuitenkaan koskaan pärjää laadussa johdollisille. Kaikissa Bluetooth-audiokoodekeissa on puutteita.
Kulutuselektroniikan audiolaitteita seuraava Soundguys-sivusto tulee analyysissään hyvin selvään johtopäätökseen. Mikäli äänenlaatu on kuluttajalle tärkeää, hän ei koskaan siirry Bluetooth-kuulokkeisiin. Tämä on tietenkin täysin nykytrendin vastaista, joten se kaipaa selitystä. Sitä Soundguys toki tarjoaa.
Soundguys testasi neljän lippulaivapuhelimen Bluetooth-äänenlaatua. Ensin laitteista otettiin testisignaali, johon analyysityökalun tuloksia verrattiin. Testissä käytettiin sekä 24-bittistä 96 kilohertsin hifi-ääntä että tavallisemmin käytössä olevaa 16-bittistä44 kilohertsin ääntä. Tavoite oli nähdä, miten eri koodekit suorituivat CD-tasoisen äänen toistosta.
Kahdeksasta testatusta koodekista yksikään ei yltänyt johdollisen audion tasolle. Qualcommin APTX HD -koodekki ja Sonyn LDAC-koodekki (990 kilobittiä sekunnissa) pääsivät lähelle. Soundguysin mukaan suurin osa yli 24-vuotiaista voi tosin huokaista helpotuksesta, koska kuulo on jo heikentynyt tai musiikkia kuunnellaan hyvin meluisissa ympäristöissä.
Soundguys päätyy suosittelemaan Bluetooth-kuulokkeita esimerkiksi työmatkalla, kun taustamelu estää kuitenkin nyanssien erottamisen. Mikäli kuuntelee musiikkia kotona, kannattaa aina valita johdolliset kuulokkeet.
Eri koodekkien välisiin eroihin voi tutustua Soundguysin testin perusteella. Yhteenvetona he toteavat, että Bluetooth riittänee useimmille. Suuren bittinopeuden striimin hyödyt ovat minimaaliset. Bluetooth on tällä hetkellä kallis, tehoton korvaaja vanhalle kunnon audioplugille.