Miltä kuulostaa ohjainpiiri, jolla voi ajaa sekä raskaampaa grafiikkaa kuten käyttöliittymiä sekä reaaliaikakoodia samaan aikaan. STMicroelectronicsin STM32-perheen uutuus MP1-ohjain kykenee tähän.
STM32-MP1 on samalla valmistajan ensimmäinen ohjain, joka suoraan tukee Linux-käyttöjärjestelmää. Tähän käytetään ST:n omaa avoimen koodin Linuxia, joka on saanut nimekseen OpenSTLinux.
STM32-perhe on jo 12 vuotta vanha. Viime vuonna perhettä laajettiin tuomalla tarjolla kaksiytiminen ohjain ja radio multiprotokollatuella. STM32MP1 on yhtä merkittävä lisäys, sillä Arm Cortex-M4-ytimen rinnalle tuodaan kaksi Cortex-A7-mikroprosessoria.
Tällä halutaan laajentaa STM32-perheen käyttöä suuremmalle joukolle. Piiri on tarkoitettu mikro-ohjainkehittäjille, jotka tarvitsevat sovelluksissaan yleiskäyttöistä mikroprosessoritehoa sekä kehittäjille, joiden sovelluksissa kaivataan sekä ohjainta että prosessoreja.
MP1-piirien kehitys onnistuu samassa STM32Cube-ympäristössä kuin aiemminkin. Nyt siihen on vain tuotu lisänä tui ST:n omalle avoimen koodin Linuxille eli OpenSTLinuxille. Suunnittelun jostavuus nojaa ennen kaikkea siihen, että eri resurssit ja oheislaitteet voidaan työkaluilla mapata joustavasti joko Cortex-A-prosessoreille tai Cortex-M-ohjaimelle.
Menetelmällä saadaan tuotettua aina optimaalinen ohjainjärjestelmä sovelluksen suorituskyky- ja virrankulutustaropeiden mukaan. Mikäli sovelluksessa tarvitaan graafista käyttöliittymää, se onnistuu Linux-tuen kautta.
STM32-Mp1-piiristä löytyy lisätietoa tuoreesta ETNdigi-lehdestä.