Moni yritys kerää valtavat määrät IoT-dataa, joka halutaan analysoida reaaliajassa. Tämä ei onnistu pilvessä, vaan vaatii palvelintason suorituskykyä verkon reunalla. congatecin Timo Poikonen kertoi ETNn järjestämässä sulautetun tekniikan ECF19-tapahtumassa, miten tämä onnistuu.
Poikosen mukaan pilvipohjaisessa ratkaisussa pitää lähettää suuria määriä dataa pilveen, ajaa tekoälyalgoritmeja pilvipalvelimella ja lähettää analytiikan tulokset verkon reunalle. – Jokainen askel lisää latenssia tässä järjestelmässä, Poikonen muistutti.
Sen sijaan riittävä suorituskyky verkon reunalla mahdollistaa algoritmien nopean prosessoinnin ja sitä kautta erittäin nopean reagoinnin IoT-dataan. Parhaimmillaan tämä laskentatehoa riittää jopa teollisuuden liikeohjaukseen. Robottia voidaan siis ohjata anturidatan perusteella.
Tällainen palvelintason suorituskyky on aiemmin toteutettu erillispohjaisina ratkaisuina, joissa eri järjestelmät ja niitä ohjaavat käyttöjärjestelmät on toteutettu omina alajärjestelmineen. Näiltä markkinaa ovat viemässä suorituskykyiset korttitietokoneet.
Poikosen mukaan näiden korttien etuja ovat helppous (yksi moniydinprosessorijärjestelmä), alhaisemmat kustannukset, suoraviivaisempi ylläpito, kaapelien määrän kutistuminen, parempi turvallisuus integroidun palomuurin myötä ja skaalautuvuus, jolla voidaan tukea kaikenlaisia käyttöjärjestelmiä ja sovelluksia.
congatecilla on luonnollisesti laaja valikoima erilaisia sulautettuja kortteja erilaisiin teholuokkiin verkon reunalla. Näistä Poikonen kertoo esimerkkejä esityksessään, joka on nähtävissä ETNtv:ssä ja ECF-tapahtuman Youtube-kanavalla. Esityskalvot löytyvät täältä.