logotypen
 
 

IN FOCUS

Gallimnitridi tuo laatua, kestävyyttä ja luotettavuutta

Gallium-nitridi (GaN) tarjoaa merkittäviä etuja tehokkuuden ja tehotiheyden lisäämisessä, mikä mahdollistaa suunnittelijoille huomattavasti haastavampien virtalähdemääritysten täyttämisen verrattuna piipohjaisiin MOSFET-komponentteihin. Yksi kohtuullinen huolenaihe minkä tahansa uuden, merkittäviä etuja tarjoavan teknologian suhteen on sen kestävyys ja luotettavuus. Poistaaksemme mahdolliset epäilykset, joita käyttäjillä saattaa olla, tarkastellaan GaN-teknologian kestävyyttä, luotettavuutta ja laatua.

Lue lisää...

Edinburghilainen Dukosi aikoo mullistaa akkujärjestelmien monitoroinnin uudella langattomalla ratkaisullaan. Nyt yhtiö kertoo, että sen piirit ovat valmiina volyymitoimituksiin. Markkinoille tekniikka tulee ensi vuonna ”aasialaisessa sähköautossa”, eli ilmeisesti jonkun kiinalaisen valmistajan uutuusmallissa.

Dukosin kehittämä tekniikka lisää akustojen suorituskykyä ja elinikää ja mahdollistaa niiden uusiokäytön eliniän loppupuolella, kun kaikkien kennojen kunto tiedetään koko elinkaaren ajan. Ratkaisu perustuu kennon päälle asennettavaan piiriin, joka mittaa erilaisia suureita kennon tilasta. Kuvassa näkyy 5x5-millinen DK8102-piiri protokennostossa.

Dukosin mukaan sen kehittämä tekniikka ratkaisee kaikki kolme sähköautojen akustojen ongelmaa: suorituskyky kasvaa, hinta alenee ja kennon tilaa rekisteröivä piiti mahdollistaa niiden uusiokäytön, mikä parantaa akustojen kestävää kehitystä.

Dukosi on kehittänyt oman lähiradiotekniikkansa ja linkin yli mittausdata siirretään omalla C-SynQ-protokollalla. Se synkronoi kennoista tehtävät mittaukset. Protokolla on nearfield-tyyppinen ja toimii 2.4 gigahertsin taajuudella. Ratkaisu on lisäksi kennoagnostinen eli akun kemia voi olla mikä tahansa.

QFN-koteloitu DK8102-piiri valmistetaan Globalfoundriesin 55 nanometrin prosessissa. Testien mukaan Dukosin piiri mittaa solun tilaa ja terveyttä tarkemmin kuin mikään muu anturi markkinoilla. Tarkasta tiedosta on paljon hyötyä, sillä sen avulla voidaan esimerkiksi kasvattaa akustosta irti saatavan, käytettävissä olevan energian määrää yli 20 prosenttia.

Sirun muistiin tallennetaan latausjaksojen määrä, kennon tunnus, lämpötilavaihtelu ja muita parametreja. - Kaikki mitä kennolle tapahtuu, jää muistiin koko kennon elinkaaren ajalta, kertoi markkinointijohtaja Joseph Notaro.

Markkinoilla on toki jo langattomiksi BMS- eli akustonhallintajärjestelmäksi itseään kutsuvia ratkaisuja, mutta niissä ei käytetä nearfield-linkkiä eivätkä ne le langattomia. Niissä tyypillisesti kennoissa olevat anturit on johdotettu yhteen ja vain linkki BMS:een on toteutettu langattomasti. DUkosin ratkaisu on ensimmäinen aidosti langaton monitorointiratkaisu.

MORE NEWS

Qualcommille ainakin erävoitto Arm:n kanssa

Qualcomm julistaa itsensä voittajaksi kiistassa Armin kanssa sen jälkeen, kun valamiehistö antoi päätöksen kahdessa kolmesta ratkaistavasta kysymyksestä. Tuomari ei salli uutta oikeudenkäyntiä ennen kuin yritykset ovat keskustelleet sovittelijan kanssa.

Vuoden Professori estää häiriöitä paikannussignaalissa

Professoriliitto on valinnut Vuoden Professoriksi 2025 tietotekniikan professori Heidi Kuusniemen Vaasan yliopistosta. Kuusniemi on kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu paikkatietotekniikan ja satelliittinavigoinnin asiantuntija, joka on tehnyt merkittävää työtä avaruusteknologian ja paikannusjärjestelmien parissa yli 20 vuoden ajan.

Miksi ohjelmoitavuus tekee MEMS-ajoituksesta kvartsia paremman?

Mikroelektromekaanisiin järjestelmiin eli MEMS-komponentteihin perustuvat piiajoituslaitteet päihittävät kvartsin elektroniikkasuunnittelun uudella aikakaudella. Yksi MEMS-ajoituspiirien vahvuuksista on ohjelmoitavuus.

Kvanttitekniikan läpimurto: Atomikello mullistaa puolustusteknologian

Englannissa kehitetty vallankumouksellinen kvanttitekniikkaan perustuva atomikello lupaa parantaa turvallisuutta ja tarkkuutta sotilasoperaatioissa. Puolustusministeriön salaisessa tutkimuslaitoksessa (Dstl) kehitetty kvanttitekniikkaa hyödyntävä atomikello on tarkkuudessaan täysin omaa luokkaansa.

Japanilaiset kehittävät jo softapohjaista autoa

Autonvalmistaja Honda Motor ja Renesas Electronics ovat ilmoittaneet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on kehittää korkean suorituskyvyn järjestelmäpiiri (SoC) ohjelmallisesti määritettäville autoille (SDV, Software-Defined Vehicle). Uusi SoC tulee tarjoamaan huippuluokan tekoälysuorituskykyä (2000 TOPS) yhdistettynä maailmanluokan energiatehokkuuteen (20 TOPS/W).

Melkoinen yllätys - PC-myynti kääntyi kasvuun

PC-markkinoilla puhaltavat uudet tuulet: ensimmäistä kertaa neljään vuoteen myynti kääntyy nousuun. Stocklyticsin keräämien tuoreiden tilastojen mukaan PC-myynti kasvaa globaalisti 2,9 prosenttia ja saavuttaa 225 miljardin dollarin rajapyykin vuonna 2025. Tämä merkitsee merkittävää käännettä markkinoille, jotka ovat kärsineet viime vuosina mittavista laskuista.

Nokian 4G-verkko valmis kuumatkalle

Nokia ja Intuitive Machines ovat saaneet valmiiksi maailman ensimmäisen Kuuhun lähetettävän 4G-verkon integroinnin. Verkko lähtee matkalle helmikuun lopussa osana IM-2-missiota.

Japanilaisjätti investoi oululaiseen ruiskuvalettuun elektroniikkaan

Japanilainen teknologiayhtiö Kyocera on sijoittanut 5 miljoonaa euroa oululaisen TactoTekin kehittämään IMSE-teknologiaan (Injection Molded Structural Electronics). Investoinnin myötä Kyocera ja TactoTek laajentavat strategista yhteistyötään, jonka tavoitteena on kehittää entistä ohuempia, kevyempiä ja intuitiivisempia ihmisen ja koneen rajapintoja.

Suomalainen anturijärjestelmä osoitti tehonsa ammattikeittiössä

Ravintolakeittiö on varsin vihamielinen ympäristö paitsi työtään tekeville ammattilaisille, myös omistajan sähkölaskulle. Kiinteistösijoittaja Areim voitti viime vuoden Energianerokas 2024 -palkinnon onnistuttuaan puolittamaan ravintolakeittiöiden ilmanvaihdon aiheuttaman sähkölaskun. Temppu onnistui suomalaisella anturitekniikalla.

Murata kutisti induktorin hiekanjyvän kokoiseksi

Japanilainen Murata Manufacturing on esitellyt maailman pienimmän induktorin, jonka mitat ovat vain 0,16 x 0,08 millimetri. Tämä 006003-kokoinen siruinduktori, joka on kooltaan lähes hiekanjyvän luokkaa, julkistettiin maailman suurimmilla kulutuselektroniikan messuilla CES 2025 -tapahtumassa Las Vegasissa.

Nokia kiihdytti kuidun jo terabitin nopeuteen

Nokia ja Saudi-Arabian stc Group ovat yhdessä tehneet historiaa Lähi-idän ja Afrikan alueella suorittamalla ensimmäisen onnistuneen terabitin (1Tbps) pitkän matkan kenttäkokeen. Testi toteutettiin stc Groupin DWDM-verkossa (Dense Wavelength Division Multiplexing) ja siinä käytettiin Nokian kuudennen sukupolven PSE-6s-prosessoria (Photonic Service Engine).

HDMI-väylän nopeus kaksinkertaistuu

HDMI Forum on julkistanut uuden HDMI 2.2 -standardin, joka nostaa HDMI-väylän kaistanleveyden ennätykselliseen 96 gigabittiin sekunnissa. Tämä kaksinkertainen nopeus verrattuna edeltävään HDMI 2.1 -versioon mahdollistaa korkeammat resoluutiot, nopeammat virkistystaajuudet ja uuden sukupolven audiovisuaaliset kokemukset.

OnePlus astui lopullisesti premium-kisaan

OnePlus on julkistanut uuden lippulaivapuhelimensa. Eilen esitellyt 13-mallin myötä yhtiö viimeistään hyppää premium-laitteiden kisaan, sillä 16 gigatavun muistilla ja 512 gigatavun tallennustilalla laitteen hinta on 1149 euroa. Uutuutta pitääkin verrata lähes Applen ja Samsungin kalleimpiin malleihin.

OnePlus julkisti 13-sarjansa, tässä speksit

OnePlus ilmoitti tänään virallisesti uusimpien lippulaivalaitteidensa, OnePlus 13 -sarjan, globaalista lanseerauksesta. Tarjolla on uusi lippulaiva eli OnePlus 13 sekä sen edullisempi tytärmalli 13R.

Tektronixin mittauslaitteita saa jatkossa myös CN Roodilta

Hollantilainen ja mittaus- ja testausratkaisujen jakelija CN Rood laajentaa yhteistyötään Tektronixin kanssa ja alkaa edustaa yhtiötä nyt myös Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. CN Rood on saavuttanut suuren menestyksen Tektronixin tuotteiden edustajana Alankomaissa, Belgiassa, Luxemburgissa ja Ruotsissa.

CES: Paristo lataa itsensä lamppujen valolla

Energian varastointiratkaisujen kehittävä japanilainen Nichicon ja ruotsalainen Epishine ovat esitelleet Las Vegasin CES-messuilla vallankumouksellisen itsestään latautuvan paristoratkaisun. Uusi SCB-EpNi-2500-000400-moduuli yhdistää Nichiconin huippuluokan LTO-paristot ja Epishinen ultrakevyet, joustavat orgaaniset aurinkokennot.

Nokialla jo 7000 5G-essentiaalipatenttien perhettä

Nokia ilmoitti tänään saavuttaneensa merkittävän rajapyykin, kun sen 5G-teknologiaan essentiaaleiksi julistettujen patenttiperheiden määrä on ylittänyt 7000. Yhtiön keskeiset keksinnöt, kuten innovaatiot 5G-radioiden protokollasuunnittelussa, 5G-turvallisuudessa ja käyttöliittymäteknologioissa määrittelevät, miten älypuhelimet, älyautot ja muut yhdistetyt laitteet kommunikoivat 5G-verkkojen kanssa.

HMD:n uutuus tuo hätäyhteydet satelliittien kautta

Suomalainen HMD Global on esitellyt uuden innovaation, HMD OffGrid -palvelun, joka hyödyntää huipputason satelliittiteknologiaa varmistaakseen yhteydet myös perinteisten mobiiliverkkojen ulottumattomissa. Pakettiin kuuluu OffGrid-laite, joka painaa vain 60 grammaa ja maksaa 169 euroa.

Liikeanturi tuo eleohjauksen pieniin laitteisiin

Bosch Sensortecin liikeanturit mahdollistavat tehokkaan eleohjauksen pienikokoisissa ja energiaa säästävissä älylaitteissa. Yhtiö esittelee uusia anturiratkaisuaan Las Vegasin CES-messuilla.

Suomalaisyritys kehuu sähkömoottoriaan maailman suorituskykyisimmäksi

Suomalainen teknologiayhtiö Donut Lab on esitellyt uuden sukupolven sähkömoottoriperheen, jonka se julistaa olevan maailman suorituskykyisin. CES-teknologiamessuilla julkistettu moottoriperhe tarjoaa viisi erilaista mallia, jotka on suunniteltu kattamaan laaja kirjo sähköajoneuvojen tarpeita. Donut Labin mukaan uusi teknologia voi mullistaa koko alan tarjoamalla poikkeuksellista suorituskykyä ja kustannustehokkuutta.

Miksi ohjelmoitavuus tekee MEMS-ajoituksesta kvartsia paremman?

Mikroelektromekaanisiin järjestelmiin eli MEMS-komponentteihin perustuvat piiajoituslaitteet päihittävät kvartsin elektroniikkasuunnittelun uudella aikakaudella. Yksi MEMS-ajoituspiirien vahvuuksista on ohjelmoitavuus.

Lue lisää...

Tekoäly edellyttää yhä nopeampia verkkoja

Kestävä digitaalinen infrastruktuuri on kriittinen, jotta tietoliikenneverkot voidaan tehokkaasti valjastaa tekoälyinnovaatioiden ja pilvipohjaisten palveluiden tarpeisiin. Tekoälyyn liittyvien datarikkaiden sovellusten lisääntyvä kysyntä edellyttää tietoliikenneverkkoa, joka kykenee käsittelemään suuria tietomääriä alhaisella viiveellä, kirjoittaa Orange Businessin kumppaniratkaisuista vastaava Carl Hansson.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
Tapahtuma: Winter Satellite Workshop 2025
Espoo Otaniemi / Dipoli, 21. - 23.1.2025
Lisätietoja täällä
 
Tapahtuma: EMC -seminaari (Kotel)
Tampere 5. – 6.2.2025. Lisätietoja: asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com

R&S -seminaari: Demystifying SA and VNA
Oulussa 12.2.2024 ja Vantaalla 13.2.2024
Ilmoittautuminen: asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com

 
R&S -koulutus: RF Mittaustekniikan 2-päiväinen koulutus (huom. maksullinen)
Vantaalla 12.-13.3.2025
Ilmoittautuminen: RF Mittaustekniikka - Rohde & Schwarz Finland Oy
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

 
article