Tukiasemapiireille ohjelmoitu toiminnallisuus on sellaista koodia, johon kilpailijat mielellään pääsisivät käsiksi. FPGA-valmistaja Microsemi on nyt tuonut yhdessä Intrinsic ID:n kanssa piireilleen tekniikan, joka tekee piirien käänteisen suunnittelun mahdottomaksi.
Kyse on Intrinsicin PUF-tekniikasta (physically unclonable function). Tässä Quiddikey-tekniikassa piirin sisältö salataan avaimella, joka generoidaan SRAM-pohjaisen FPGA-piirin valmistuksessa syntyviin nanomittakaavan poikkeamien perusteella. Kun FPGA-piiri käynnistetään, SRAM-muistin poikkeavuuksista tuotetaan eräänlainen sähköinen sormenjälki.
Tämä sähköinen sormenjälki muunnetaan salausavaimeksi. Sitä ei kuitenkaan tallenneta mihinkään SRAM-lohkon ulkopuolelle. Avain generoidaan vain, kun sitä tarvitaan. Käytetty avain poistetaan kaikista sisäisistä rekistereistä ja muistista.
Nyt Quiddikey-tekniikka on tuotu uusille Polarfire-sarjan FPGA-piireille. Salaus estää piirin ohjelmoinnin kloonaamisen täysin varmasti. Aiemmin sama tietoturva on ollut tarjolla Microsemin SmartFusion2- ja Igloo2-sarjan piireille.
Kun SRAM-piirin PUF-osio ei saa virtaa - eli aina kun sitä ei aktiivisesti käytetä - se muuttuu käytännössä näkymättömäksi. Käytössä avain on täysin satunnaisesti luotu 256-bittinen avain. Niden avulla laite identifioidaan ja suojatut päivitykset vaativat autentikointia näiden PUF-avainten kautta.
Marketsandmarkets-tutkimuslaitoksen mukaan laitetason salaustekniikoiden markkinat kasvavat jopa 414 miljardiin dollariin vuoteen 2022 mennessä.