Esineiden internetissä halutaan, että vaikkapa lämpötilaa tai kosteutta mittaava anturi tulee toimeen 5-10 vuotta pienellä paristolla. Mutta voisiko anturi pärjätä kokonaan ilman virtalähdettä? ON Semiconductorin mukaan voi. ON Semi on esitellyt RSL10-radiopiiriin pohjaavan anturiratkaisun, joka saa virtansa täysin mukana tulevasta aurinkokennosta. Anturi siirtää datansa reitittimeen ja sitä kautta vaikkapa pilveen analysoitavaksi vähävirtaisen Bluetoothin eli BLE:n avulla.
RSL10-piiriperheen uusin ohjain on kooltaan 6 x 8 x 1,46 milliä. Se tukee vähävirtaisia Bluetooth-profiileja eli ns. BLE-profiileja. Paketti sisältää RSL10-radion, antennin sekä kaikki tarvittavat passiivikomponentit.
RSL10-järjestelmäkotelo on Bluetooth SIG:n sertifioima, joten laitekehitys sen pohjalta on nopeaa. Piiri tuo laitteisiin kahden megabitin maksimidatanopeuden sekä erittäin pienen tehonkulutuksen: Deep Sleep- -tilassa tehoa kuluu vain 62,5 nanowattia. Kun radio on täydellä teholla päällä, kulutus nousee 7 milliwattiin. Energiatehokkuudessa RSL10-uutuus on ensimmäinen Bluetooth-moduuli, joka rikkoo 1000 pisteen rajana EEMBC:n ULP-testissä (ultra low power).
Radion lisäksi moduulissa on valikoima vähävirtaisia Bosch Sensortechin antureita. BME280-anturi sisältää paine-, lämpötila- ja kosteusanturit ja BMA400-piiri puolestaan 2-akselisen kiihtyvyysanturin. Pelkän aurinkosähkön avulla paketti tuottaa siis monipuolista anturidataa monenlaisiin sovelluksiin. On Semi itse puhuu esimerkiksi ovien ja ikkunoiden monitoroinnista sekä ilmanlaadun valvonnasta.
Lisätietoja On Semiconductorin sivuilta.