Jokainen yritys joutuu jossakin vaiheessa tuotesuunnittelua valitsemaan, haluaako suunnitella tuotteen alusta asti itse vai ostaa osan siitä moduulina. .- Todellinen kysymys kuuluu, missä oma IP on. Onko se ohjelmistoissa, käyttöliittymässä, liitännöissä, analytiikassa vai laitteistossa, sanoi Digi Internationalin komponenttijakelubisneksestä vastaava Ronald Singh ETN:n järjestämässä ECF19-tapahtumassa.
- Vastauksen tähän kysymykseen tietää vain yritys itse, mutta se ratkaisee ostaa vai rakentaa -kysymyksen.
Singhin mukaan on yleinen virhekäsitys, että modulaarinen suunnittelu olisi kalliimpaa kuin piiripohjainen. – Tämä johtuu siitä, että suunnittelijat vertaavat aina moduulin hintaa yksittäiskomponenttien BOM-listaan.
Singhin mukaan kustannuksia vertailtaessa pitäisi aina ottaa huomioon yrityksen omat suunnitteluresurssit. – Ne ovat aina rajallisia. Kellään ei ole rajoittamatonta määrää suunnittelijoita eikä rajatonta määrää tunteja vuorokaudessa. Tällöin pitää aina priorisoida: mitä suunnittelijoiden pitäisi tehdä ja mitä he voisivat tehdä paremmin, Singh muistutti.
Jos suunnittelijat työstävät jotain räätälöityä tai kustomoitua projektia, he eivät ehkä tee töitä toisen projektin parissa, joka voisi tuoda parempaa bisnestä. – Ehkä suunnittelijoiden olisi parempi viimeistellä moduulipohjaisia tuotteita, jotka saa nopeammin markkinoille ja jotka kasvattavat liikevaihtoa, Singh ehdotti.
- Olen nähnyt suunnittelutiimejä. jotka ovat tuhlanneet jopa 18 kuukautta prosessoripohjaisen suunnittelun kanssa, kun he olisivat voineet valita moduulin ja saada suunnittelun joskus valmiiksi.
Ronald Singhin esitys on nähtävillä ETNtv:ssä ja ECF-tapahtuman Youtube-kanavalla.
Esitys löytyy myös pdf-tiedostona ECF-sivuilta.